Kampeerterrein de Abbert

Samen zijn. Samen doen. Samen beleven.
De Abbert brengt het samen!

Schoolkamp

Zoek je een geschikte locatie voor een schoolkamp? Kampeerterrein De Abbert heeft al heel wat leerlingen een onvergetelijk schoolkamp bezorgd. In de bossen tussen Kampen en Elburg zijn veel dingen te beleven. Jullie eigen kampeerveld met kampvuurplaats en sanitair. Tijdens het schoolkamp hebben jullie de beschikking over diverse voorzieningen. Voor sportieve activiteiten kunnen jullie gebruik maken van ons outdoor terrein. De Abbert biedt verschillende arrangementen en levert resultaat volgens verwachtingen.

Samen zijn op schoolkamp

Een schoolkamp geeft een gevoel van saamhorigheid. Bij De Abbert betekent ‘samen zijn’ dat iedere groep zijn eigen leefruimte heeft. In overleg kunnen wij jullie van veel mogelijkheden voorzien. Veel faciliteiten zijn standaard aanwezig. Mocht je aanvullende wensen hebben, dan kun je dat altijd aangeven. Een schoolkamp met leerlingen brengt veel drukte met zich mee. Wij bieden de mogelijkheid je te ondersteunen bij de catering. Zo kun je je volledig focussen op de leerlingen.

Samen doen op schoolkamp

Om de leerlingen een onvergetelijk schoolkamp te bezorgen wil je natuurlijk activiteiten organiseren. De Abbert biedt volop mogelijkheden. Ontdek de historie van de Flevopolder en loop een wandelroute. Wil je de band tussen de leerlingen versterken? De Abbert biedt diverse sport- en spelactiviteiten. Onderneem iets creatiefs met de leerlingen en volg een workshop. Bij een schoolkamp op kampeerterrein De Abbert is ruimte voor leuke activiteiten.

Samen beleven op schoolkamp

Een schoolkamp bestaat uit samen beleven. Samen genieten van een oase van groen, rust en ruimte. Sport- en spelactiviteiten helpen de groepsband te versterken. Aan het einde van de dag kunnen jullie samen onder begeleiding koken. Of nog beter: laat het door ons verzorgen! Wij bieden diverse all-in arrangementen. Van ontbijt tot en met diner, alles kunnen wij verzorgen voor het schoolkamp.

De ligging

Kampeerterrein De Abbert is, zoals gezegd, gelegen aan de oostzijde van de Noordoostpolder, grofweg tussen Kampen en Elburg. Een perfecte locatie voor schoolkampen, aangezien er in de wijde omgeving vanalles te beleven valt. De camping ligt middenin het Reve-Abbertbos en met de fiets ben je binnen een halfuur tot drie kwartier in Kampen, Dronten of Elburg. Ook een dagje Zwolle, Lelystad, Almere en Harderwijk behoren tot de mogelijkheden.

Het Reve-Abbertbos is een prachtig natuurgebied met zowel loof- als naaldbomen. Voor kinderen een waar paradijs! Boompje klimmen, bessen plukken, dieren bekijken, een speurtocht, muziek maken, verstoppertje spelen en ga zo maar door: in het bos is altijd iets te doen. Een gezellige picknick mag natuurlijk niet ontbreken.

Houd je een schoolkamp in de zomer, dan is het goed denkbaar dat de kinderen zo nu en dan wel wat verkoeling kunnen gebruiken. Ook hiervoor biedt De Abbert de perfecte locatie. Aan de overkant van de straat ligt namelijk het Abbertstrand, waardoor de ware waterratten zich kunnen uitleven in het water van het Drontermeer.

Wat te doen op schoolkamp?

Een schoolkamp is natuurlijk bedoeld om de band tussen de leerlingen onderling en met de docenten te versterken. Leuke dingen doen in een ongedwongen sfeer zorgt er vaak voor dat ook de kinderen die zich normaal op de achtergrond begeven, nu ineens opleven. Verhalen vertellen of muziek maken bij een kampvuur, samenwerken tijdens een speurtocht, een vossenjacht in het bos en natuurlijk de bonte avond zijn activiteiten die onlosmakelijk aan een schoolkamp verbonden zijn.

Tips voor de organisatie

Het organiseren van een schoolkamp vergt de nodige voorbereidingen. De belangrijkste tip is dan ook om tijdig te beginnen. Bedenk hoever je wilt reizen en hoe je dit wilt gaan doen. Ga je met de bus of met zijn allen op de fiets? In dit laatste geval zoek je natuurlijk een locatie die enigszins in de buurt is van de school.

Verder is het van belang om tijdig de ouders in te lichten over het aanstaande schoolkamp en de daaraan verbonden kosten. Krijg je hierop veel klachten, dan is dit wellicht een teken om toch voor een iets andere invulling van het schoolkamp te kiezen. Doe daarnaast gericht navraag naar allergieën, ziektes en andere fysieke of psychische klachten waarmee de kinderen kunnen kampen.

Op schoolkamp naar kampeerterrein De Abbert?

Wil je de leerlingen een onvergetelijke tijd bezorgen? Neem ze dan mee op schoolkamp naar kampeerterrein De Abbert. Meer weten? Informeer naar de mogelijkheden van groepskamperen met scholieren. Neem telefonisch contact met ons op via: +31(0)6 21 29 88 05. Ook kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor een geslaagd schoolkamp ben je bij De Abbert aan het juiste adres.

Kampeerterrein De Abbert 4.2 / 5 - 71 beoordelingen